Spraakwater

Tussen Licht En Lucht

Zendeghi

Dinopha & Typhoon

Album: Tussen Licht En Lucht

Producer: A.R.T

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
Typhoon
Vlagen van personages, rolverdeling leeft hier. Beslommeringen stop ik plonzend in de regenton. Doe de deksel erop. Ik ben geen rapper, noem me ervaringsdeskundige. Misschien dekt dit de lading van mijn glimlach. Je vindt me net iets te dromerig, maar een zomerse instelling in de herfst is het halve werk. Deze lente wordt alles duidelijk. En ik ervaar de buitenlucht, heb het kouder, maar tegelijkertijd voel ik de warmte. Nee, ik heb nooit in clichés willen schrijven. Het is eerder een bevestiging, echt ik begrijp ze.
SharondeRa
Zendeghi, zendeghi. Zendeghi
Typhoon
Het klopt ik schopte tegen heilige huisjes. Zocht mezelf, omdat een opgelegde waarheid nooit juist is. Wij schiepen een godsbeeld, door de geschiedenis heen worden kids voorgelogen voor het behoud van hun systeem . Religies komen en gaan, dus vanwaar die verontwaardiging over de opkomst van de Islam? Christenen domineerden, straks iets anders. We denken verder te gaan terwijl er in feite niets verandert. Hemel en hel, kijk naar boven en beleef. Maar de echte hemel is in ons, en rondom ons heen. De hel is een gezwel in ons hoofd, en alleen het positieve zorgt ervoor dat het die cellen doodt. Gerald leerde mij de kracht van muziek, rust in vrede , en kanker gebruik ik niet als krachtterm want Joey heeft geleden. Elke soldaat wordt herdacht , zijn we het niet verplicht om iets te maken hier van elke dag? Kijk hoe vrij we zijn. We leven als gedetineerde, niet vingerwijzend of belerend. Maar live your life to the fullest, pluk de dag op elk moment, neem het heft in handen omdat je jezelf kent.
SharondeRa
Zendeghi, zendeghi. Zendeghi, zendeghi. Een enkeling herkent me niet meer, en denkt: vanwaar die straling? Voelt ‘ie zich echt zo goed? Neemt ‘ie me in de maling? Onzekerheid stinkt en niet alleen bij je vrouw, waar veel mannen zich voorhouden door hun ego op sleeptouw te nemen. Nee, nee. Dit is geen wedstrijd. Geen survival of the fittest, het draait hier om echtheid. Succes is gaan waar je wilt gaan, ga maar na. Oprechte intenties ontmoeten elkaar. Het gras is groener bij de buren, proficiat geniet ervan ik zal later een kaartje sturen vanonder een palmboom, de zee heeft plezier en zegt: ik vind het mooi al blijf jij je hele leven hier.
SharondeRa
*Zendeghi, zendeghi. Zendeghi, zendeghi *
Typhoon
Gaat over gewoon leven of gewoon overleven. Het is maar hoe je het ziet. Van moment tot moment en ik zorg dat ik geniet.
SharondeRa
Zendeghi, zendeghi. Zendeghi, Zendeghi.