Spraakwater

Tussen Licht En Lucht

Natuurlijk

Rico & Typhoon

Album: Tussen Licht En Lucht

Producer: Dries Bijlsma

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
Typhoon
Dit is m'n druppel op die gloeiende plaat. Water, water. Ik voel m'n ledenmaten matig. Even op aarde komen is er niet bij, als wij geen aandacht tonen voor de bomen in de Amazone. Ik ben een aardbewoner, maar begeef me in een andere wereld. Sfeervol, filosofeer over dieren, planten. En ervaar zoveel liefde dat ik insecten bedank, en ik hou het natuurlijk, natuurlijk. Zonder steeds te zeggen hoe slecht de natuur is. Shit is ontregeld, Ty doet uitspraken die je per direct kan plaatsen op tegels. Maar sst, stil eens, pratende bloemen. Shit staat niet in boeken, dus hoe gaan we het noemen? Het onbekende is slechts een beperking van ons denken. Maar ja, ik kan me niet uitlaten over uitlaten en uitstoot van Co2. Ja natuurlijk hou ik er rekening mee, maar ik hou m’n auto. Dus heb eigenlijk net zo’n schijt als de VS aan het verdrag van Kyoto. Volg de waanzin, van gif dumpen in ontwikkelingslanden tot zwerfafval in de dampkring. Ik zou willen helpen, maar kan weinig doen, dus ik zet mijn zonnebril op want dan is alles groen.
RicoFTG
Ik hou van bomen en planten als van m'n ooms en m’n tantes. M'n man Limpie die dood gegaan is aan kanker. Hij zei: pluk de dag, geniet zolang het kan. Klinkt misschien cliché, maar niet voor mij, ik bedank hem. Ik zat ooit op een campus, verstrooid en voor pampus. Nu loop ik er langs in de zomervakanties. Zoek de balans, maar als ik over de rand pis, dan volgen er sancties tot overmaat van ramp. Moeder natuur geeft ons nooit zomaar garanties. Ongelovigen doen alsof er geen kloot aan de hand is. Alsof alles maar normaal is, één watersnoodramp en de helft van de aarde wordt als een koraalrif. Vandaag de dag ziet men de natuur in films, willen mensen met dure dingen hun kinderen voor zich winnen. Niet te beginnen over temperatuur verschillen, het is zomer in de lente en in de herfst begint de winter. En tentenkampen bivakkeren op de drempel van de dood, overbevolking met hongersnood. Maar ik zie het nooit als ik door Zwolle loop. Nee, ik bekommer me om een boom. Dus ik wandel over het plantsoen, geef een plant een zoen, groet de bomen goedendag en bedank het groen. Ja, ik wandel over het plantsoen, geef een plant een zoen, groet de bomen goedendag en bedank het groen.