Spraakwater

Tussen Licht En Lucht

Los Zand

Typhoon

Album: Tussen Licht En Lucht

Producer: Dries Bijlsma

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
Typhoon
Vraag de meester of je over bent, laat je rapport zien, en kom een beetje dichterbij, kijken kost niets. Aanraken is betalen, je vraagt erom. Niet ja zeggen en nee doen of andersom. Rechtdoorzee rap het woord mee, ruim de puinhoop eerst op, tijd voor corvee. Toch willen ze het ontlopen, geen zin in vieze vingers. Daar staan ze boven. Hoe kun je iets opbouwen te midden van een rotzooi? Je kan niet bouwen tenzij je de trossen losgooit. Zie het begin van het begin. Haal het gebak aan boord en stuur wat meer bij naar links. Oligopolie positiebepaling, zoals olie uit Saoedi hier de baas is. ‘k Hou me niet bezig met dat. gewoon zijn, die signalen geven we af. Van het schoolplein woensdagmiddag vrij, maak een boswandeling, constante verandering. Huttenbouwers volg het bospad links af langs mijn hut en pluk de vruchten. (2x) Bouw 1 hut ik klim 1 ladder ladder 1 klim ik hut bouw. Bouw 1 hut ik klim 1 ladder ladder 1 klim ik hut bouw.
Blaxtar
Ty, we waren kinderen. Springend. Lachten om ingewikkelde dingen en staken een middelvinger op langs langs marcherende soldaten. Later gingen we dingen zien, gingen we zingen. Van zingen naar spitten en van spitten gingen we ‘Rudeteenz’. De boot is los nu, gefocust als vari-focus glazen. Het bosvuur is open. No spang, constant bouwend aan de hut, maar we bouwen niet op los zand. En ik heb die spetterflow. Blax was die Ty soms, zijn gedachten heb ik ook. Springend over hekken komt Blax op verboden grond. Levensgevaarlijk, zoveel hout ik van m’n hut. En soms wil ik ‘m bouwen, ik alleen, alleen ik, alleen richt ‘m in met verschillende vrouwen. Pik d’r in. Waarom, het gras is groener in mijn bos. Eikels, mij snap je pas als je mij was. Top Notch kwam, pas toen liet ik Ty los. Tien jaar na de kerk zit Blax in de bijbels, nu wil ik weten of het water of wijn was, dus graaf ik gestaag ik huiver. Of het hout dat ik sprokkel nou huthout of m’n kruis is, mijn hut blijft waar mijn huis is. Tot het water me hier zit, opvolg de cyclus.
Typhoon
(2x) Bouw 1 hut ik klim 1 ladder ladder 1 klim ik hut bouw. Bouw 1 hut ik klim 1 ladder ladder 1 klim ik hut bouw. Pak je pollepel erbij en maak korte metten met die vette vingers. Rappers willen weten hoe komt ‘ie aan dat vet geluid. Schrijf een brief aan Jochem van Gelder, Willem Wever legt je uit. Duidelijke duiten in het zakkie, want zoveel passie past niet in één lichaam zeggen ze. En dat gezenuw werkt sterk om m’n lachspier, dus is het gieren en brullen. Dries beats onthullen dat de rivier gevuld is. Vol met onderstroom tonen, sleur stenen mee en doorbreek ze. En geef dan een knipoog aan zandeters. Ik was er ook eentje. ‘Ja maar van mijn mama mag dat’. Lastpak, maar ze stopte me altijd wat toe tot voor kort was ik platzak. Nu bouw ik hutten in het heden vreemd eigenlijk dat ik het bijna was vergeten. (4x) Praat met handen uit de mouwen, is het kloofdichten of huttenbouwen? Overbrug leeftijden langs de bosrand. We bouwen nooit op los zand.