Spraakwater

Lobi Da Basi

Zandloper

Andre Manuel, Rico & Typhoon

Album: Lobi Da Basi

Producer: Dries Bijlsma

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
Typhoon
Ik ben herboren in geschriften en dat's dan gelijk een realiteit. Koppel mezelf los van mijn persoon die loopt, drinkt, eet, schijt. Ik ben die persoon, maar die persoon is mij niet, mijn universum. Een projectie van wat ik gewend ben te zien, zijn is blessing. Zonde is de pijn van het niet bereiken van je bestemming. Zonder afstand of tijd, 't is meer zoiets van wat herinner jij je? Mijn brein is een tape in een tapedeck op repeat, speel mijn programma's af, tot ik mijn laatste rustplaats zie.(3x) Brandend vlot op het water, nog één blik naar een zinkend verkoold lichaam in de mist voordat ik een nieuwe levensvorm kies.
RicoFTG
Van het begin tot het eindpunt, stop ik erin wat eruit moet. Er vloog een tornado over mijn tempel Nu kan ik niet meer naar huis toe. Plannen verlopen wat anders. Zo stond het niet in mijn draaiboek. zie wat die man met de zeis doet, zie wat die man met de tijd doet. Een nieuwe dag, nieuwe start 400 kilowatt beats voor je bakkes. Voer voor je woof, voor je hart. Zo fresh en zo clean zo breng ik de ruckus. Verheerlijk niet meer waar ik eerder voor stond, zandlopertjes keer ik weer om, zo is mijn wereldbol cirkel rond.
manemanofzo
(2X) En ik oogst wat ik zaai, en ik ontwikkel wat ik draai. Pure vreugd is wat ’k verschaf, kom met me dansen op m’n graf.
Typhoon
Ik ben gekomen met man en macht, maar breng het wel met de nonchalance van een kind dat ‘s zondags met een bal tegen de garage aantrapt. Ik bouw bruggen, loop eroverheen en krijg een kogel, met m'n naam erop en het onderschrift ''blijf daar waar je iets voorstelt''. Ik hoor je wel, maar stel je voor dat ik aan die eis voldoe, dan blijven we allemaal eilandbewoners, zie wat een man met zijn rijms kan doen. Ik heb wat schuld, maar met mij gaat het goed, Typhoon van de Fakkelteitgroep. Oké, leef een beetje, voor spijt is er nog ruimte /tijd genoeg.
manemanofzo
(2X) En ik oogst wat ik zaai, en ik ontwikkel wat ik draai. Pure vreugd is wat ’k verschaf, kom met me dansen op m’n graf.