Spraakwater

Irie

Je Weet

Maikal X, Rico, Sticks & Typhoon

Album: Irie

Producer: A.R.T

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
RicoFTG
Ik ben een stuntman, ik doe mijn eigen stunts. Smeer mijn eigen broodjes, en maak mijn eigen lunch. Dus voor zover is er, geen vuiltje aan de lucht. Geen krassen in de lak, of voorruit met een put. Barst of een ster, strak op een snare. Op scherp, stapvoets rijden in een woonerf. Alleen met z’n allen, eenzaam op een lonely planet. Zeldzaam, als bellen in telefooncellen. Je weet, ik ben de phreak, en Irie is mijn alterego. Speel met dit als kids in IJsselhallen vol met lego. Bezig toen de meesten nog zogen aan mama’s tepels. Reken maar uit. Rolla rocka zegt het ook; je weet toch. Ik was nog jong, een jongen met een walkman. Een hongerige wolf, onbezorgd vol met raps Net als jullie nu, had ik ook een grote bek. Dus ik weet precies waar het vandaan komt, ja toch.
MaikalX
Bespaar me al die grappen want het laat me koud. Laat acties voor je praten als het gaat om jou. Je bent een lion in the jungle, want je weet!
SticksFTG
Je zegt me: 'een ieder voor zichzelf' totdat de nood aan de man is, en blijkt hoe meer dan de helft van je crew nooit aan de hand is. Hier loopt 't anders,ook al zijn er krampjes. De Fakkelteit, binnenkort open ik een campus. Vijf steden met merchandise en 't was een long time coming. Relax, het is niet goed voor de gezondheid al die spanning. Keep the drummer drummin', voor de inner circle. Dit jaar in z'n turbo. Zo niet? Daar is de deurklink. En voor wie sliep zal ik blijven burnen. Tot t einde van de verses, en tot alles dat overblijft in een urn past. We passen ’t gratis, onderdeel van de service. Geen APK, wegenbelasting of slurptax. Gewoon die meters maken met de muziek, ohjawel. Het enige dat we je niet kunnen bieden zijn de bonusmiles. We hebben zoveel stijl. Luister je nog? Ik hoop van wel. Jullie zijn oud nieuws, Harmen Siezen, Joop van Zijl. Schrijf een verse en bel 'm door vanuit een Novotel. Hotel in Belgie, waarna ik een Merlot bestel. Ik weet wat doorrollen is, never slowin' down. Plus ik hing met skaters, net Chad Hugo en Pharrell. There you go, en we hebben alles in check Jullie zijn tragikomisch als interviews met DMX. We hebben niks met DJ Khaled, maar gappie: 'We the best' Irie en S, naar de T, jullie zijn geblessed.
MaikalX
Bespaar me al die grappen want het laat me koud. Laat acties voor je praten als het gaat om jou. Je bent een lion in the jungle, want je weet!
Typhoon
Het ding is: muziek, vrouwen, Volvo’s en Fruitella. Ik vingervlug haar passievrucht met slechts dertig op de teller. Bellend, jawel heh, ik ben er. Ze pakt m’n hand, begeleidt ‘m zo van: kan het niet wat sneller? Shit, ik ben die Nasty Nas Neerlands hoop. Ben in een staat van weg, weg, geen beer die er loopt. Geen hand die me raakt, geen meneer die mij koopt. Nog effe doordouwen, mijn ouders zeggen volhouden. Recordhouder, gevormd door vrouwen. Voel dat het kut is, als het moet schreeuw ik mezelf schor ouwe. I was born by the river, de boombast barst. Lobi da Basi voor je bombaclat. Voor elke taal die je spreekt ben je een man meer waard, ik praat voor twee. Ik zeg je: geen probleem. Irie voor je, ala Day. Ik zeg je: je weet. Je weet. (9x) Irie voor je Ala Day.(3x)
MaikalX
Bespaar me al die grappen want het laat me koud. Laat acties voor je praten als het gaat om jou. Je bent een lion in the jungle, want je weet! (2x) Vallen en opstaan, je kan niet kapot gaan. The lion in the jungle, want de koning staat vooraan. Je weet!