Spraakwater

Great Minds

Nog 1 Keer

Jiggy Dje, Winne, & Sticks

Album: Great Minds

Producer: Dr. Moon

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
SticksFTG
Nog 1 keer. (10x) En als je dood gaat en je nog 1 keer mag, 1 laatste kans, wat zou je doen die dag? Nog 1 keer. (4x)
JiggyDje
Ik neem een slok van een verse kop. Door een kier in de luxaflex schijnt de felle zon. Dol wat met m'n hond, aai d'r over d'r bol. Uit de la pak ik d'r lekkerste bot. Ik plof neer op de bank, m'n favoriete spot. Zoek mama in m'n telefoon, en ik bel d'r op. Ik zeg haar: spreek je Danielle nog? Zo ja? Zeg d'r dat ik snel weer kom, Ik heb een Cars-garage voor Lukie gekocht, want die wilde die toch? Ja, ik weet, ik verwen hem dood, maar ik ben gewoon trots. Plus hij groeit veel te snel op, Ik denk even na, en vraag hoe is het met Pa? Eet'ie gezond? En ik lach, grappig hoe met de jaren de rollen omdraaien. Ze zorgden voor mij, nu zijn ze zorgen voor mij. En hoe gaat het met jou mama? Doe maar rustig aan vandaag. Ik zeg d'r: ik moet gaan, je hoort gauw van me. Ze weet inmiddels: dat betekent: ik hou van je. Ik pak m'n tas spring ik m'n waggie, gooi snel eerst een tweetje naar m'n vrienden. Wie is down voor een potje tienen ergens dit weekend? Onderweg pomp ik Spacekees 'Ik Voel Je Hier'. En DAC shit uit 2003. En terwijl ik parkeer, zie ik haar op de boulevard. Ze glimlacht naar me, ik knipoog naar haar.
SticksFTG
Nog 1 keer. (10x) En als je dood gaat en je nog 1 keer mag, 1 laatste kans, wat zou je doen die dag? Nog 1 keer. (4x)
MC_Winne
Carpe Diem roept een harde stem. Zie nog wat flitsen van m'n dromen, weet niet zeker of ik wakker ben. Tot m'n naam wordt geroepen. En m'n neus wordt verleid door de zoete geur van pannenkoeken. Pantoffels aan, daarna m'n badjas aan. Wandel naar de keuken, zeg tegen m'n baby, dat's m'n naam. We eten samen, ruim de tafel af. En denk bij mezelf, lucky bastard, dat's een dame. Doe wat push-up's, daarna zoek ik de douche op. App m'n zusje, dus leest ze jij bent de toekomst. Krijg een smiley, ze zegt me Winne je weet. En mama heeft gekookt, bruine bonen, dus eet, Je straks samen met ons? Lief dat ze dat vraagt, Maar stiekem weet ze het al, liefde gaat door de maag dus, Ik zeg niet eens ik kom eraan, Maar stuur die Zo Vader Zo Zoon-sms naar m'n pa. Maak een pitstop bij die Ecktuh Ecktuh. Geef iedereen een box en een brasa, en zeg we zijn de beste. Kom wat later bij m'n moeder aan, En zie m'n broertjes staan met wat dozen blondies van de Koekela. Dat is hoe het gaat, geluk is aan mijn zijde. En ik lach, want homie heeft de twins bij hem. Is het de hel die op me wacht en moet ik boeten? Dan was ik toch dicht bij de hemel, de grond onder m'n moeders voeten.
Sticks
Nog 1 keer. (10x) En als je dood gaat en je nog 1 keer mag, 1 laatste kans, wat zou je doen die dag? Nog 1 keer. (4x)
SticksFTG
Ik open m'n ogen, zo rond half 8. Zij slaapt nog, zo vind ik haar het allermooiste. Ik gaf d'r hemel, ik gaf d'r hel, Eigenlijk kan je zeggen, ik gaf d'r alles van mezelf. Maar, ik leerde vrede hebben met m'n fouten. Leerde niet te veel te vragen aan m'n ouders. M'n mams is goud, zit altijd over me in, geen zorg. Met z'n tweeën op die flat heeft me gevormd. Net zoals Zwolle, de stad maakte mij een ster. Achteraf kan je zeggen: hij kwam niet echt ver. Ik wilde meer van de aardbol zien, maar misschien, zal ik alleen de avond zien. Dus ik zeg m'n pa, er zijn altijd twee kanten aan het verhaal. En ik snap het allemaal. Bij ons ging het meestal over Volvo's, vrouwen, weinig om het lijf. Voor mij niet, want ik ben net als jij. We zeggen niets, we laten het zien, dat is waardevol, Ik had bewijsdrang, en jij zat in je vaderrol. Zo veel te zeggen, zo weinig lines. Dus blijf ik stil, vertrouw er op dat zij er zijn. En zij zijn: M'n zus, m'n broertje, m'n hele FT-Groep, En iedereen die me lief is, En ik zeg je, het voelt verbazend lekker. Om dit als een tevreden man dit als laatste te rappen. Ik hou van jullie.
SticksFTG
Nog 1 keer. (5x) En als je dood gaat en je nog 1 keer mag, 1 laatste kans, wat zou je doen die dag? Nog 1 keer. (4x) Nog 1 keer.