Spraakwater

Fakkelteit

Weg Kwijt

Maikal X, Rico & Sticks

Album: Fakkelteit

Producer: Delic

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
SticksFTG
Voor de laatste maal als het maal van Gods zoon en z’n discipelen. Leeg ik m'n hoofd als een postbode z’n brievenbus. Boss over de beats van Dippy Delic! Voor rondlopende typetjes die stront over ons kieperen.
RicoFTG
Ah dat valt wel mee, dat valt wel mee. Ok, dan voor loslopende gevoelens. Opsodemieteren. Soms zit je te diep in de stront. Of in de ziektewet, pomp Oscar Petersen. Stop met het piekeren. Het houdt me gezond als oscilococcinum en zo drop ik 'm Loslaten, door de kosmos varen. Koste wat het kost, betalen sparen. Rotsvast is toch niemand echt. Ook al komen wij in de buurt, plotsklaps met nieuwe raps. Constant stabiele raps. Wat is het hier, een molshoop of een mierennest? Neem polshoogte dan zie je het. Niet vastlopen op nederhop. Neem het van de man die als krasloten cd's verkocht. Tast toe en vreet 'm op. Doe het, doe het. Nooit de weg kwijt. (x3)
MaikalX
Osewiesewo is het, Kroos in een Zwolse sloot liggende of rollend in de modder met biggen. Introduceer me verschillend. Niet denkend wat ze willen, belazerd als neppe pillen op een housefeest. Rappers zonder extase, geen kick, ben als Viagra voor m'n maten met chicks. Vul gaten wellicht ey yo, Die rapper ken ik, dat klopt ey yo dat ben ik, Ik stop 'm als een remedy. Die pen die zet de flow wreed. Flikker op beatjes zijn selectief. Eredivisie spittend zoals een keep verdedigend. Bewegelijk als yoga, briesjes onder die toga, bevredigend geloof maar. Check it. Hoor de syn-babel luiden in het Oosten. Aan een AA sippend want ik blijf m'n shit promoten Drink het op, belastingvrijheid topcollaboratie, Gebed verstopt met spinsels in die spatie.
RicoFTG
Tot gisteren speelde ik verstoppertje en tikkertje, Vrat een bord poffertjes en ging een potje knikkeren. Inmiddels deel ik het, mondeling en schriftelijk, donder en bliksem flitsen in de kosmos, verdikkeme. Na de sport vreet ik een portie met kibbeling en wissel woorden met joden, moslims of christenen. Punt kom het net op! Net op het nippertje M'n stof wissel ik niet op Hotmail van internet. Hoogontwikkelde technologische middelen En zoveel porties paddenstoelen ze hallucineren me Ik kom in hogere sferen terecht, ik zweer het je, tandenstokers zijn als cocktailprikkertjes! Toch spring ik over hindernissen, wil ook een vaste vriendin, ooit, straks, ook nog wat kinderen.Stop niet met dribbelen. Voor het stichten van een gezin mag ik beginnen met m'n whisky malt te minderen. En, stoppen met slippertjes, als een haan zonder kop achter tokkelende kippetjes, wat is er mus, stinkpif, wa-wa-wat is er mis, stinkpuf, je krijgt er niks voor terug, ey, Delic! Delic! Door naar die volgende beat, druk maar op iets, control alt delete.