Spraakwater

Fakkelteit

Tot Zo

Rico & Sticks

Album: Fakkelteit

Producer: Delic

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
SticksFTG
Een slok voor ons, is een fles voor de mensheid. Dus laat ons dronken zijn, volg wat de pen schrijft. Je vraagt om verklaringen, we staan op stand-by. Zoveel haringen, je lokt ons niet de tent uit. Je wilt dat ik platen maak, maar ik ben te lui. Je wilt me voor de camera, ik ben thuis. Van m’n straatkloffie, naar m'n favoriete trui. Laat in de avond, Starship Enterprise. Precies op tijd terug met een strakke kop. Als gappies op een scooter met een chickie achterop. Voor de nieuwe Zwolle shit speel je Jack de Gier. Maar het is geen grap of een speelkwartier, veel plezier.
RicoFTG
Van de Elsevier, naar de HP/De Tijd. 's Avonds in de hete brij, ja ik neem de tijd. Drink bier, ga op reis. De straat ziet zwart als de bazaar in Beverwijk. Uit de steeg, de nachtburgemeester. Darth Vader rechtstreeks van Star Wars op je feest. En mensen kijken raar als ik wekelijks een paar regels schrijf. Zo gaat het op de Fakkelteit.
SticksFTG
Shit is serieus genoeg dit zijn rappers met een party. Je zit in een spagaat als Terence Trant d'Arby. Wij laden je op, stop je tellie in een car-kit, of met een bende gabbers gezellig in parkzicht. Welkom, pak een borrel en een glas pak oropax. Als je niet wilt horen, pak je oren vast. Service, wrede verses, neem een cursus, krijg waar voor je geld, vraag Felix Meurders. Bij shows staat Gerrit vooraan tegenwoordig. Denk maar niet dat ik dat niet al maanden doorheb. Als je me zoekt drink ik tequila bij de dokter. Of in m'n Starship Enterprise cockpit. We zijn d'r zo (6x) We zijn d'r zo, ik neem rust als tussendoortje. We zijn d'r zo, en klaar klussen. We zijn d'r zo, ondertussen voor je. We zijn d'r zo, neem rust als tussendoortje. We zijn d'r zo, en klaar klussen. We zijn d'r zo, ondertussen voor je.
RicoFTG
Drumstel in de kelder, honderdvijftig decibellen aan kilo dumbells. Ik til ze, drie setjes van zes herhalingen. Ik tel ze, puntje bij paaltje: jumpstyle is geweldig. De kunst, telkens weer hetzelfde te willen vind je terug bij de kringloop, de dumpstore of bij de vuilnis. Jantje lacht, Jantje huilt. Schiet op dartborden met een pijl, in m'n graf knap ik uiltjes. Volle zaal op zaterdag spa waterval. En fris voor je zweetnaad als breakdansers op ’t zeil. Dames willen zoete sappen bessen witte wijn. Party-hardy’s klappen hard op acid met een smile. Ze zetten door voor een volle tank. Vierentwintiguurs pomp, gordel om en rond rijden. Het is overduidelijk dat Zwolle klein is. Omin pottenkijkers.
SticksFTG
Kom kijken. De klok rond per seconde wijzer. Geen tijd om onwetenden te onderwijzen. Zien we er soms uit als onderwijzers? Of zit er in je ogen teveel stront om te kijken. Rico is een held. Delic is een held. En ik zeg het publiekelijk: ben zelf ook niet onverdienstelijk. We zijn d'r zo, ik neem rust als tussendoortje. We zijn d'r zo, en klaar klussen. We zijn d'r zo, ondertussen voor je. We zijn d'r zo, neem rust als tussendoortje. We zijn d'r zo, en klaar klussen. We zijn d'r zo, ondertussen voor je. We zijn d'r zo (6x)