Spraakwater

Fakkelteit

Snelle Jongens

Rico & Sticks

Album: Fakkelteit

Producer: Delic

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
RicoFTG
Uh! Lexington Steele. De ruwe bolster buiten is binnen Ally McBeal. Beetje fragiele Swarovski. Elke ziel heeft een achilleshiel, ik zeg je niks nieuws. Onder de zon, zomers op het balkon. Twee borden kipfilet, broccoli, rijst en champignons. En een glas vruchtensap. Wat zijn we toch gelukkig schat. Ondertussen geef ik vlug een mug een klap. Klap ‘m vlug en dan begint de ellende. Ze is geen lid van Stichting Dierenbescherming. Ook huiselijk geweld staat buiten het spel. Ik ben geen Ike Turner of hoe heet die cabaretier? Soms ben ik oneerlijk en stronteigenwijs. Een vrouw hou je niet als hond aan de lijn. En als ze me vraagt ‘hoe kom je aan insomnia?’ Dan zeg ik ‘ha verdomme ja, hoe kom je d’r van af?’ Niet het moment om te beginnen over de film première die over een kwartiertje start in Cinema De Kroon. Zie de maan schijnt door de boom. Zie mezelf thuis voor een Discovery documentaire met limonadesiroop. Hier zijn we nooit dagenlang boos, we gaan gewoon, bloot.
SticksFTG
Beats en chorus, level verder van vieze woordjes. Naar liefde voor je, hit je off met exclusieve Jordans. Van m’n schoen naar absoluut zeker. Nu neem ik je mee in m’n geheugen, usb-Stick. Tuurlijk, het had voeten in de aarde, mensen geschokt, mensen gekwetst, mensen bedaar eens. Ik snap die sentimenten, merk dat het ’t waard is. Merk dat Stick Rafael van de Kaart is. Ivory, ebony, bijzonder. Hemel en aarde, Edsilia Rombley. Liever Yousef Lateef, vertiefd op een zondag. Je ziet er goed uit in niks anders dan mijn trui. Zit het scheef in mijn kop dan geef het niet op. Ergens tussen licht en lucht leef ik nog. Je vriendinnen zien me als een type met kapsones. Liever hartendief, we prikken liters aan de sjonef. Je krijgt m’n koppigheid als bonus. Stier als sterrenbeeld maar dat zegt me niet zoveel. Dat zegt genoeg, maar goed. Achter de spiegel zit een pretpakket genietend van een zeebanket. Snelle jongens, vlotte babbels, grote bek, klein hartje (4x)