Spraakwater

Fakkelteit

Goeiedag Verder

Rico & Sticks

Album: Fakkelteit

Producer: Delic

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
SticksFTG
Hoe is het volk? Krachtig als de Hulk, maar ik ben niet groen. Ik heb ervaring op die mic, gevaarlijk als MF Doom. Met die Muis , het oosten in het huis, oh mijn god. Rap shit op slot zoals Rossi in de motorsport. En al is m'n naam niet Valentino. Niemand kan proberen aanspraak te maken op m’n titel. Raak voortaan die mic niet meer aan met je gefriemel. Laat hem staan voor Stick en de kameraad genaamd Rico. Dit is het echte leven, geen schaalmodel Burago. In tijden van crisis geef ik adviezen als Cus D'Amato. Aan Tyson, mijn zoon stap naar de Plato. Want je wil rap alleen nog maar van je vaste presentator. En hij staat er, over beats, slinger het als een klapband. Ik kom met meer Matty's dan Verkamman. Met plannen voor de ondergrond, zonder dollen. Beter neem ik rappers hun eten want ik hoor geen honger Opgezwolle als mensen met obesitas. Voor wie dacht dat ie een tweede Julio Iglesias soort player was Kap nou effe, hoeveel flows je ook mag hebben: je kan niet rappen. Goeiedag verder. Goeiedag verder (4x)
RicoFTG
Van dag één af Achmea Groene Land verzekerd. Van een up to date dagboek, boekhouding geregeld. Voel de warmte van de bass, woofers zweten. Je moest eens weten IJs smelt, ijzer moet je smeden als het heet is Tja, hoe moeilijk kan het wezen. In wezen zijn wij als de Tour De France voor je racefiets. Vergeet je snelle wielrennersbroek en helm. De flow doet goed voor elk, Joop Zoetemelk. Sterk in tijdritten en bergetappes. Ik lach om dopingcontroles en vreet bananen en pasta. Wat, Sonja Bakker? Jongen laat me niet lachen. Een extra laag boter op brood als Marco Bakker. Ik hou het rauw als Eddie, Ol' Dirty of Big Daddy Ooh baby, I like it raw Niks geen gezeik van R. Kelly. I like it raw, shimmy, shimmy ya En met Sticks zet ik classics over de beat van Delic. En ik schiet plaatjes als Aziatische toeristen. Misschien zie ik te vaak films als Pulp Fiction. Ik schiet raak en niet mis. Soms ben ik net een DJ met een plaatje, ik kut en ik mix. En ga last minute, m'n eerste lyric. Ligt nu achttien jaar te rijpen als een heerlijke Glenfiddich. Achtentwintig inch vloeibare kristallen scherm scherp. Doe m'n dans ennuh, goeie dag verder. Goeiedag verder (4x)
SticksFTG
Waarom zou ik m'n zaden strooien in een droog verdord landschap. Rotte brandnetelplanten, de rest is een zandbak. Van begin af aan mislukt, ik denk dat het geen kans had. Profbokser, één klap plat tegen het canvas. Kan niet veel energie verspillen aan een grapjas. Hip Hop zit er vol mee, vraag ons nou geen handvat. Vraag een parachute aan Coldplay, voor je vrije val. 't Is hier geen Oasis met wat Sugababes en All Saints. Dus ga je moe strijden of toekijken? Het moet nog blijken. Ben je klaar? Broek ophijsen. Laat door niemand je vertellen wat te doen en hoe te schrijven. Ik ken m'n neven, van kroegtijgers tot toegewijden. Ieder z'n weg komt, vergeet je routeplanner. Niemand kan z'n route plannen. Toegegeven, ik heb de boel goed bekeken. In de bloei van m'n leven, gooi geen roet in m’n eten.