Spraakwater

De Ark De Triomf

Zeggut

Jiggy Dje

Album: De Ark De Triomf

Producer: FS Green

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            
JiggyDje
Zeg het, schreeuw het, print pamfletten. De jeugd met hersens, ik rap ze, ik zeg ze. Rappers met normen besef, ze bestaan nog. Hoor wat ik zeg, sta op! Ze zeggen, nu is de maat vol. Ik zeg, nee nu is de maat vol. En hier is weer een nieuwe. Zij zien obstakels. Ik zie de toekomst in rap dus ik zet shit op stapel. Zeg het, schreeuw het, print pamfletten. Laat niemand jou iets vertellen. Alhoewel, laat mij je vertellen. Leer van, alles wat je hoort maar gebruik wat van je werk. Jij kiest zelf. Je weet wat goed is. Geen smoesjes, jij kiest zelf. En ik weet dat het systeem je lauw maakt. Maar kies voor de keuze die jou maakt. Zeggut, schreeuw het, print pamfletten. (8x)
JiggyDje
Wij doen niet, wat jij zegt. We zijn wel goed maar niet gek. Wij doen niet, wat jij zegt. Ik ben het levende bewijs dat de jeugd deugt! Zeg het, schreeuw het, print pamfletten. DJ pomp dit, spread the message. En leraren laat die kids met rust. Ouders geef je kids een kus. Grote broer, geef je broertje een smack. Als hij zegt dat hij zijn moeder niet trekt. Zo simpel klinkt het want zo simpel is het. Dus zo simpel spit ik het, dig it! Zeg het, schreeuw het, print pamfletten. Vertel ze dat niet alles op TV echt is. Inclusief rap shit, inclusief ik. Vandaar deze track, check dit. Beste meneren, waarom wel Paris Hilton, maar geen rappers? Nino heeft één miljoen YouTube views! What the deal? Is die doelgroep niet goed genoeg? huh? Zeggut, schreeuw het, print pamfletten. (8x)
JiggyDje
Wij doen niet, wat jij zegt. We zijn wel goed maar niet gek. Wij doen niet, wat jij zegt. Ik ben het levende bewijs dat de jeugd deugt! Yeaah! Kijk het is niet zomaar dat we bussen in de fik steken ofzo. Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Misschien wordt het wel tijd dat gemeenteambtenaren het gemeentehuis uitkomen. En dat politici even buiten de Tweede Kamer stappen om te kijken wat er gebeurt enzo. Er is meer struggle dan je weet though.