Spraakwater

De Ark De Triomf

De Hollandse Droom

Jiggy Dje

Album: De Ark De Triomf

Producer: Terilekst

Selecteer teksten om notities toe te voegen Onderstreepte teksten geven notities aan Blauwe notities zijn toegevoegd door de artiest
            En in mijn droom, buigt ze over me heen. Ze kijkt me aan in mijn ogen en net als ik denk dat ze me gaat kussen zegt ze. Jiggy Word wakker.

Je moet wakker worden, je moet wakker worden, 
word wakker want je droomt.
Je moet wakker worden, je moet wakker worden, word wakker.
Je moet wakker worden, je moet wakker worden, 
word wakker want je droomt!
Je moet wakker worden, je moet wakker worden.

JiggyDje
Maar ik wil blijven dromen. Ze zegt Jiggy. Je kijkt teveel televisie, dit zijn de states niet je bent geen Fifty. Geen Jay-Z nee, je heet niet eens Jiggy. Je heet Vinnie en je komt niet uit de hood. Je leven is goed tot nu toe Vinnie. Er is geen reden dat je doet wat je doet Vinnie. Dat je voelt wat je voelt geen reden dat je rapt. Wat is het doel in het leven dat je hebt? Meer geld, meer succes, meer faam, meer vrouwen die me willen voor mijn naam, ja! Meer status, meer aanzien. Ze zegt: Jiggy word wakker, dat is waanzin het gaat niet. Laat het, het is mooi zo. Aan alles komt een einde, in je droom ook, ja. En net als ik denk dat ik wakker word gemaakt hoor ik Jiggy en val ik weer in slaap. Je moet wakker worden, je moet wakker worden, word wakker want je droomt. Je moet wakker worden, je moet wakker worden, word wakker. Je moet wakker worden, je moet wakker worden, word wakker want je droomt! Je moet wakker worden, je moet wakker worden. Maar ik wil blijven dromen. Ze zegt: Jiggy word wakker, stakker. Vincent je bent inmiddels achterin in de twintig. Tijd dat je inziet, kleine jongens worden groot. Echte mannen leven geen jongensdroom. Nee jongen, geloof me. Één voor één zag ik dromers. Even geloven, alvorens ze belanden in de goot. En dan is het over, dan, rood op de bank. Geen dough, geen brood op de plank. Geen droom meer om waar te maken. Geen chicks, geen faam nee niks nakkes nada. Niks dan de schaamte. Niks dan het besef dat je nauwelijks je best gedaan hebt. Denk niet dat je naam gemaakt hebt. Een nep naam is je enige bestaansrecht. En net als ik besef dat ik droom. Sluit ik mijn ogen en draai ik me nog eens om. (4x) En net als ik denk dat ik wakker word gemaakt, zegt ze Jiggy, en val ik weer in slaap. En net als ik denk dat ik wakker word gemaakt, hoor ik Jiggy, en val ik weer in slaap. En net als ik denk dat ik wakker word gemaakt, zeggen ze JIGGY!, en val ik weer in slaap.